Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Var ska de få plats?

Lars-Göran Ståhl! VI i Valbo FF, som redan är en av Gävleborgs läns största fotbollsföreningar, vill tacka dig på förekommen anledning.

Annons

Att lägga ner anläggningarna i Hedesunda och Forsbacka betyder att vi i VFF kommer att få fler medlemmar och fler spelare till våra lag, vilket i sig är bra.

Det vi inte riktigt vet hur vi ska lösa är, var vi ska låta dessa spelare hålla till. Vi är redan i dag trångbodda med omklädningsrum, planer med mera (eller har ni kallt räknat med att de slutar med sin idrott?)

Du vet säkert att den ”planerade” utbyggnaden av omklädningsrum på Åbyvallen är framflyttad ett par tre gånger för att det saknas pengar. Vi skulle även behöva ha ett par tre sjumanna-, niomanna- och elvamanna-planer till för att kunna tillgodose alla lagens vilja att träna. Vi delar redan i dag på planerna för att försöka få till så mycket tider som önskas från lagen.

Så att vår vaktmästare lyckas hålla planerna så pass fina som de är är en gåta, då de slits hårt av all träning. Att det dessutom i dag körs in lag från Valbo till Gävles olika planer är inget som rimmar med att vi bör tänka på miljön.

Skillnaden mellan Valboföräldrar och den mamma som uttalade sig i GD den 12/4 om att först behöva åka till jobbet i Gävle, för att sedan åka tillbaka för att hämta barn och åter åka in till Gävle finns inte, förutom att Hedesundamamman har lite längre och något farligare väg. Detta tär även på vägar och miljö.

Det som ändå är mest trist är att vi i Valbo FF och andra fotbollsföreningar får färre klubbar att möta. Det blir snart serietabeller med VFF1, VFF 2, VFF 3, Huge1, Huge 2, Huge 3, Hille 1, Hille 2, Hille 3 och så vidare... Inte särskilt tilltalande.

Vi tycker att ni någonstans måste göra bättre konsekvensanalyser av vad som händer innan ni bara ska spara in pengar. Problemet trycks ut någon annanstans, och då kanske ni ska lösa de problemen först.

Så tack Lars-Göran, för alla kommande medlemmar och spelare i Valbo FF.

Ari Karttunen

ordförande Valbo FF

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons