Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Var ska hyresgästerna parkera?

Var ska man parkera om man är hyresgäst på Timmermansgatan 20?

Annons

Mina föräldrar är 80 år och när de åker ut för att uträtta sina ärenden så är det alltid fullt på parkeringen när de kommer tillbaka. Ofta får de sitta och vänta en till två timmar innan det blir någon plats ledig. Alternativet är att lägga pengar i p-automaten, men man ska väl inte behöva betala när man har parkeringstillstånd och är hyresgäst?

Det står massor av bilar där varje dag utan parkeringstillstånd och vad jag vet så har jag bara sett lapplisorna där en gång på 1,5 år och nu vill jag att vederbörande tar tag i problemet.

Kjell

Svar direkt: Parkeringar i centrala Gävle är ett bekymmer. I det aktuella området finns det betydligt fler lägenheter/hyresgäster än parkeringsplatser. Vi erbjuder våra hyresgäster att parkera på våra parkeringsplatser med parkeringstillstånd i mån av plats. Det innebär att man inte är garanterad en parkeringsplats. Vill man vara säker på att ha en parkeringsplats så måste man hyra parkeringsplats eller garage.

Parkeringarna kontrolleras regelbundet av det vaktbolag som har vårt uppdrag att utföra parkeringsbevakning. På parkeringstillståndet står angivet var man har tillstånd att parkera.

Av kontakten med övriga hyresgäster har vi inte fått uppfattningen att det tar en till två timmar att hitta en ledig plats om man söker på dessa angivna platser.

Frågan om hur problemet med parkeringar i centrala Gävle ska lösas är en fråga som regelbundet är uppe till diskussion.

Pia Karlsson, förvaltare, AB Gavlegårdarna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons