Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varför är inte backen öppen?

/
  • Utförsåkande cyklister vill köra i Hemlingbybacken och den kommer att öppnas i sommar. Här en bild från en tävling år 2009.

Annons

Jag har försökt komma i kontakt med Gävle kommun angående Hemlingbybacken. Har ej fått svar än fast det säkert är två månader sedan jag mejlade. Min fråga är om de ska öppna backen för cykling i sommar.

Förra året så var vi ett bra gäng med både barn och vuxna som cyklade i Hemlingbybacken, ju längre mot hösten vi kom desto fler barn blev det.

Både Oscar och Rosie gjorde ett bra jobb, de arrangerade tävlingar i både backen och i sina ramper. Även Fricyklisterna hade tävling där, vilket var uppskattat.

Varför är inte backen öppen nu? Det måste ju vara värdefullt att låta barnen få nåt att göra över sommaren. Var finns information om backen? Vem är ansvarig?

Teuvo J.

Svar direkt: Hemlingbybacken upplåts för cykling sommartid genom Gävle cykelamatörer (GCA). GCA är de som underhåller och ansvarar för själva cykelbanan i Hemlingbybacken. Det som har hänt är att GCA saknat vuxna ledare som kan ansvara för underhållet och aktiviteterna hittills i år. Men ordförande för GCA har goda förhoppningar att backen kommer att öppnas även i sommar.

Information om backen finns på gavle.se under Hemlingby Bikepark och på GCA:s webbplats.

Vi på Kultur & Fritid är väldigt positiva till GCA:s initiativ till cykelaktiviteter i Hemlingbybacken. Vi har samtidigt stor förståelse för att problem kan uppstå eftersom deras verksamhet bygger på ideella krafter.

Maria Fagerlund

Friluftslivssamordnare på Kultur & Fritid

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons