Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varför denna tystnad?

Jag förstår inte varför vår regering tiger om övergrepp. Storpolitik eller diplomati är en konstig sak.

Annons

Politiker brukar bakom stängda dörrar ofta skälla som tusan på varandra, men offentligt säger de något annat och ger ett sken av enighet.

Det sägs att ett kärt barn har olika namn, men ett sladdbarn, i det här fallet kurder i Turkiet, har många fula och vidriga namn.

Förr i tiden kallades kurder för bergsturkar, men det gick inte hur länge som helst att blåneka ett folks existens. Kurdernas hårda kamp tvingade regimen att erkänna att det finns ett folk som heter kurder!

Efteråt kom regeringen på den ”genialiska” idén att göra kurderna till terrorister men kampen fortsatte och kurderna insisterade att deras politiska och kulturella rättighet måste respekteras. Då kom regimen på en annan idé, att kalla kurder för separatister.

Nu har vintern tagit ett hårt grepp om Kurdistan så nu tvingas byborna att byta sina varor sinsemellan. Men den här gången hittade Ankara på ett nytt fult namn på oss kurder, nämligen smugglare. Tyvärr gick en del kurder på det också. Dödandet av kurder fortsätter och vår regering i Stockholm är tyst. Det finns något unket och illaluktande i regeringens tystnad. Det finns också något slags brist på empati och svek mot mänskligheten i det tigandet.

Oviljan att fördöma ett folkmord är en stank som når ända till ett sårat Kurdistan.

En kurd

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons