Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varför finns det bostadslösa i en stad som Gävle?

Annons

Sverige är på många sätt ett fantastiskt land. Våra trygghetssystem är omfattande. Hur är det då möjligt att det i vårt land, och i en stad som Gävle finns bostadslösa? Hur är det möjligt att det finns människor som saknar tak över huvudet kalla vinternätter?

Det verkar orimligt. Ändå är det en verklighet. Denna verklighet har engagerat mig mycket på senare tid. Jag har märkt att det finns många andra som också är engagerade i frågan.

De senaste månaderna har jag som Rias företrädare tagit emot generösa gåvor från Odd Fellow och Frimurarna, deltagit vid välgörenhetskonsert i Staffans kyrka med Symfoniorkestern och Staffans församling som arrangörer.

Jag har också suttit i samtal med ledande kommunpolitiker av olika partifärg som alla tagit sig tid att lyssna och visa intresse. Jag är oerhört tacksam för allt detta och allt annat stöd till Rias verksamhet. Jag vill tro att vår organisation kan hjälpa några medmänniskor till ett bättre liv. Men jag är ändå inte nöjd.

Tänk om all denna goda vilja, allt detta engagemang, nu kunde leda till politiska beslut? Tänk om all denna godhet kunde förändra verkligheten? Jag vill tro att det är möjligt. Tänk om vi tillsammans kan enas om att nästa vinter skall ingen Gävlebo sakna tak över huvudet? Tänk om vi kan enas om att nästa vinter skall ingen Gävlebo tvingas bo i en trappuppgång? Är detta bara drömmar och fantasier?

Nej, jag tror att det kan bli verklighet. Och jag hoppas att allt fler Gävlebor delar den förhoppningen med mig och vill hjälpa till att påverka och förändra verkligheten.

Peter Stjerndorff

ordförande, Ria i Gävle

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons