Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varför går det ingen buss till Hemlingby?

Det var flera år sen bussen som gick igenom Hemlingby togs bort och jag har sedan dess funderat på varför?

Annons

Det går bussar till i princip alla ställen i Gävle utom just dit. Jag tycker att det är väldigt konstigt med tanke på att Gävles största frilufsområde ligger där, med både skidspår, joggingspår, pulka och skidbacke, grillplatser, restaurang och så vidare.

Det tjatas ju väldigt mycket nu för tiden om att människor har blivit mer osociala och sitter inne i stället för att göra saker tillsammans. Skulle det inte då vara helt utmärkt att ha en buss som gick genom Hemlingby med sitt sista stopp högst upp vid Hemlingbybacken?

Dessutom bor det en hel del barn och ungdomar i Hemlingby som mer än gärna skulle vilja ha en buss att åka med till skolan (särskilt nu i vintertid då cykel inte ens är ett alternativ) i stället för att föräldrar ska behöva skjutsa överallt.

Därmed skulle de slippa åka de där extra sträckorna och släppa ut mer skit i naturen.

Om bussen till Hemlingby har blivit borttagen på grund av att det var för få som åkte bussen så kan jag tala om att det är ytterst sällan man ser folk på bussen de sista hållplatserna av busslinje 3 och 4 också och de går till och med till samma sista hållplatser. Inte heller sitter det ofta överdrivet mycket folk på linje 11 och 15.

Jag skulle gärna vilja ha ett svar på varför det inte går några bussar till Hemlingby överhuvudtaget.

Missnöjd icke

bussåkande

Hemlingbybo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons