Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varför hämtade ni vår katt?

Annons

Gefle Katthem omhändertog vår katt den 23 augusti. Vi undrar på vilka grunder ni egentligen omhändertar katter? Vår katt är allt annat än misskött, kommer in och ut som den vill hemma, har alltid mat och vatten och får all den kärlek den kan önska och mer därtill!

Vi bor 100 meter från skolan de ringde ifrån, och ni sa ju själva till oss att ni förstod att katten har en ägare eftersom den såg så fin och välskött ut. Men att ni tog med den eftersom det regnade.

Katter dör inte av regn, och vill katten inte vara ute vet han var han bor och kan gå in eller i skydd för regnet. Det är väldigt mycket hemskare att åka bil och bli instängd i en bur på ett helt okänt ställe för honom!

Till läraren på skolan vill jag säga: Säg åt barnen att låta katten vara så att den kan gå hem i stället. Det är beklagligt att du som kallar dig djurvän inte tänker på hur det är för katter att komma till helt nya ställen och bli instängda i bur. Även fortsättningsvis kommer katten att få gå ut precis när den vill, så ser du den på skolan, ring oss i stället eller lär barnen att levande djur inte är någon leksak! Gefle Katthem har vårt nummer.

Och för övrigt tycker jag inte att skolans resurser ska gå till att kopiera papper till ett helt grannskap. Det var ju tur att lappen hamnade även i vår brevlåda (med tanke på att du inte visste vem ägaren var) så att vi fick tillbaka vår vän. Vad hade hänt om du hade missat just vårt hus?

Kattägarna

SVAR DIREKT

Vi gör allt för att hitta ägaren

Vi jobbar med att hjälpa hemlösa katter, som många gånger har farit väldigt illa, till ett bra nytt hem. Ibland dyker det upp katter, som har ägare och som till exemepl har sprungit bort och blir upphittade av privatpersoner.

Vi försöker då göra allt som går att hitta rätta ägaren, vilket vi även gjorde vid ett tillfälle inte för så länge sedan. Det var en liten hungrig, frusen och blöt katt, (eftersom det ösregnade) som hittades vid en skola tidigt på morgonen. En anställd på skolan ringde oss och frågade om vi kunde hämta den, eftersom den var frusen och hungrig och inte bör vara ute och absolut inte springa omkring på skolan, där barn kan vara dumma mot den.

Så vi åkte till skolan och där låg den lilla katten, blöt och trött men ändå väldigt sällskapssjuk och mös eftersom den fick uppmärksamhet av den anställda, som är djurvän. Vi såg att den var välskött och var van vid människor, så vi bad skolan att skriva lappar och lägga i brevlådorna runt skolan och tala om att katten fanns hos oss om någon skulle sakna den.

Vi tog katten med oss och satte den på katthemmet där den fick mat och värme. På eftermiddagen ringde ägaren och skällde ut oss efter noter och ifrågasatte vilka befogenheter vi har att ta katter.

Ursäkta, men vi ville bara hjälpa katten in i värmen och ge den mat. Vi har aldrig blivit utskällda förut för att ha hjälpt en katt att komma till rätta, tvärtom har vi fått många uppskattande ord och kattägare som har varit överlyckliga över att deras katt kom tillbaka.

Gefle Katthem

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons