Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varför ska just vi drabbas?

Annons

Bryr sig SJ om sin kunder eller är de interna strukturerna viktigare?

Vi är ett flertal personer som pendlar till vårt arbete i Gävle från Uppsala. För att kunna komma i tid till våra arbeten åker vi med X 2000 klockan 07.07 från Uppsala, ett bekvämt färdsätt med fritt kaffe och möjlighet att köpa frukost. För detta köper de flesta av oss årskort för 39 400 kronor.

Nu har det kommit till vår kännedom att från och med den12 december så kommer inte avgången 07.07 från Uppsala trafikeras av X 2000 längre, utan av den så kallade dubbeldäckaren, trånga, obekväma tåg. Detta på grund av att det nya tåget SJ 3000 inte är klart för trafik ännu. När detta kan ske vet ni inte på SJ. Vi har hört att det kanske inte blir förrän till sommaren/hösten. Många andra X2000-avgångar har inte bytts ut. Så varför just det tåg som så många arbetspendlare med årskort använder sig av?

Vi har fått höra att det beror på SJ:s interna strukturer. Detta kan vi inte acceptera och vi känner oss lurade, vi som köpt årskort för dyra pengar. Vi har också förstått att det mycket väl skulle gå att behålla X2000-tåget vid avgången vid sjutiden på morgonen från Uppsala om bara viljan att sätta kunden främst funnits och låta en dubbeldäckare trafikera en annan senare avgång. Vi har hört av personal på tåget att det är önskvärt att behålla X2000 tåget på den tidiga avgången, just för att det är mycket resenärer med detta tåg, med mycket kaffe och frukostar. Där handlar det om personalens arbetsmiljö.

Vad händer med de X2000 tågen som nu trafikerar sträckan Stockholm-Sundsvall? Ska de trafikera andra sträckor från och med den 12 december? Ska de tas ur drift? Oavsett orsak – varför inte skjuta upp detta? För vi undrar varför just vi ska drabbas. Kan det vara så för att de trafikerar sträckan norrut? Stockholm och landet söder därom är och har alltid varit prioriterat.

Liza Boëthius

Christina Hultgren

Fredrik Rådman

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons