Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varför ska vi straffas för att några få väsnas?

Annons

Jag brukar sällan engagera mig i saker, men när jag läste tidningen den 16/2 så satte jag kaffet i halsen. Kommunen föreslår alltså att stänga av flera gator i stan nattetid på grund av att några enstaka raggarbilar inte kan sköta sig.

Jag bodde själv på Hattmakargatan för cirka ett år sedan och flyttade i princip bara för att jag inte kunde sova på nätterna.

Raggarbilarna som stör är inte de fina amerikanarna – tvärtom! Det är de risigaste bilarna jag någonsin skådat som platsar bättre på skroten än på vägarna, och de kännetecknas ofta av stora flaggor eller med skramlande pantburkar. De spelar så hög musik att fönsterrutorna bokstavligen flyger ut.

En fråga jag alltid ställt mig är varför polisen inte gör någonting? De kan väl inte ha så mycket att göra eller vara så blinda och döva att de inte sett dessa monster som vi stadsbor ser varenda dag. Det måste väl finnas tusentals lagar som säger att man inte får störa den allmänna ordningen?

Varför ska Gävles befolkning bestraffas på grund av att tre-fem bilförare för oväsen? Varför ska vi behöva krångla när vi kör bil inne i centrum och vad händer om vi vill parkera eller hämta bilen på en gata som är avstängd mitt i natten? Ska vi bli bestraffade med böter då?

Mitt förslag är att polisen ägnar en natt till att straffa dem som straffas bör. Det är ren idioti att tiotusentals människor ska trängas på de största gatorna nattetid för att det finns några få som inte förstår normalt hyfs.

Nej, lägg ner idén om förbudsskyltar en gång för alla. Det skulle krångla till det alldeles för mycket och jag tror att det skulle bli kaos i stan då. Raggarbilarna kommer inte att sluta störa, de kommer att hitta andra vägar att väsnas på. Det gäller att ta tag i problemen där dom finns, det finns inga genvägar.

Om polisen inte vet vilka bilar det är som stör den allmänna ordningen så går det bra att kontakta mig personligen så hjälper jag er. Tack för ordet!

Marita Thorell

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons