Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vart tog planen vägen?

Annons

I maj och juni 2010 ställde Gävle kommun ut förslaget på ny översiktsplan för Norrlandet. Synpunkter på förslaget skulle lämnas före den 30/6. Den lagstadgade sammanställningen av synpunkterna som utlovades till i september samma år har ännu inte synts till.

Vad man kan förstå var synpunkterna många men på 1,5 år borde man väl kunnat få dem sammanställda. Finns det en baktanke med att inte presentera synpunkterna?

För någon vecka sedan fick vi fastighetsägare en fin broschyr från kommunen med uppmuntrande budskap om att VA-frågorna på Norrlandet var på väg att lösas. I en tabell visas också anslutningspriser för olika storlekar på tomter. Dessa priser har också återgetts i artiklar i våra tidningar.

Tyvärr framgår det för den som läser hela broschyren att de faktiska avgifterna som kommer att gälla vid anslutning, kommer att vara upp till dubbelt så höga som de i tabellen redovisade. Många jag pratat med har dock inte uppfattat det sista utan invaggats i tron att vi nu får vatten o avlopp till en rimlig kostnad. Vad var syftet med denna desinformation?

Att kommunalrådet avbryter frågestunden på informationsmötet den 8/12 när frågorna blev besvärliga, understryker bara farhågan att man vill köra över sina medborgare utan debatt vad gäller översiktsplan och VA-frågor på Norrlandet.

Utvalnäsbo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons