Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vem ska man tro på?

Svar till Lena Lundgren den 23/3

Annons

Vem ska man tro på? Lena Lundgren eller personalen på dagverksamheten? Lena Lundgren påstår att det ska serveras frukost på dagverksamheten vilket personalen där förnekar.

Jag undrar också hur många dagar/veckor man ska vistas på Villa Milbo för att komma i åtnjutande av maxtaxan när kostnaden för mat inte får räknas in enligt biståndshandläggaren? Har kostnaden för att vistas på Villa Milbo också höjts med 50 procent som dagverksamheten och taxiresorna dit?

Visserligen är det ett smart drag att höja kostnaderna med 50 procent så att många inte har råd med denna så välbehövliga avlastning, för då kan dom ju stänga ytterligare en dagverksamhet på grund av för dåligt underlag. Det är ju en bra besparing.

Det finns faktiskt annat man kan spara på, som till exempel alla hembesök för att se om man är i behov av ett biståndsbeslut. Det vore betydligt billigare att ringa Villa Milbo som mycket väl känner igen sina gäster och vet vilka behov som föreligger för var och en.

Jag överväger starkt att dra ner på dagverksamheten eftersom det blivit så kostsamt. Till råga på allt så ska de två kvinnor som kommit hem och avlastat mig, om jag behövt uträtta några ärenden för egen del, få andra arbetsuppgifter.

Anhörigvårdare sedan sju år

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons