Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Verkligheten är en annan

/

Annons

Jag läste i Gefle Dagblad den 24 mars att i Ockelbo är vi friskast i länet. Om det varit den 1 april så kunde vi tagit det som ett skämt. Men verkligheten är en annan än vad Anette Josefsson på Ockelbo kommun har kommit fram till. Visst är sjukskrivningstalet lågt men inte på grund av mindre sjuka invånare. Utan de som är sjuka nu menar jag inte simulanter, utan de verkligt sjuka.

De får vara sjukskrivna visst antal dagar sedan blir de utförsäkrade och hänvisas till arbetsförmedlingen som arbetssökande, finns det inget jobb är du i princip tvungen att leva på socialbidrag när du blir utstämplad. Jag vet en person boende i Ockelbo kommun som har arbetat hela sitt liv, men är nu tvungen att belasta sjukvård, försäkringskassa, arbetsförmedling. Han kan lyfta sina armar lite högre än till höfterna och kan inte göra något hemma. Han kan sköta sina egna toalettbesök, för så högt kan han lyfta armarna. Vilket jobb ska en sån person klara av i dag?

Jag frågar dem som kan uttala sig om att sjuktalet sjunker i Ockelbo kommun och i övriga Sverige: Har ni inte fattat varför de sjuka inte kan eller får vara sjukskrivna (för nu borde ni ha gallrat ur simulanterna) så borde ni sätta er ner och försöka tänka.

Karin

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons