Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi är många som tycker som Per

Annons

Först och främst: Om du inte redan har gjort det, läs Per Jernbergs insändare i GD den 30/8. Hans inlägg har en genialisk infallsvinkel och uttrycker också vad många känner. Vi är många som i likhet med Per J hyser farhågor över vad som är att vänta, när våra lungor i vårt centrum successivt reduceras.

Länsstyrelserna överlämnade mer av beslutanderätten till kommunerna med grundtanken att medborgarnas delaktighet skulle vidgas. Det senare blev blott en tanke.

Bland de folkvalda, oavsett parti, och bland kommunala tjänstemän grep man chansen men i Gävle tycks man alltmer utöva sin nya makt utan större lyhördhet för vad kommuninnevånarna i gemen anser. En kommunal folkomröstning, som vissa andra EU-länder tillämpar, tycks man inte ha mod att genomföra. Inte ens en större enkät. Bortser man från särintressen, skulle svaret vara givet.

Är det ingen bland de yngre GD-läsarna som kommit på idén att starta en opolitisk Facebook-grupp för en korrekt utförd namninsamling bland alla dem som instämmer i Per Jernbergs varningssignal?

Det är de som inte bryr sig eller ännu inte har upptäckt vad som håller på att hända som är det stora problemet. Inte det fåtal som har särintressen i ärendet.

Din uttalade åsikt kan bli avgörande i frågan.

Gunnar G på Vallbacken

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons