Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi är nog av samma åsikt

Replik till "En kurd".

Annons

Tyvärr kan jag inte hålla med dig. Såväl nazister, högerextremister och vänsterextremister som extrema kapitalistsympatisörer är beredda att begå grovt våld och döda sina meningsmotståndare. Det är bara att studera historen förra och nuvarande sekel. I Tyskland begicks kanske mänsklighetens värsta grymheter vad gäller den utstuderade ondskan. Men i Ryssland, Kina, Kambodja etcetera har likadana grymheter begåtts. USA- imperialismen har utfört fruktansvärda grymheter för att befästa USA:s makt.

En samhällskritiker får om han/hon ska vara sann och bli tagen på allvar aldrig ha några lojaliteter som hindrar dem att kritisera ondskan.

Om du av lojalitet överser med ondskan i din egen krets, grupp, parti, ideologi, land är du illojal mot de förtryckta och svaga. Då är du själv inte bättre än förtyckarna.

Därför får vi aldrig väja för kritik även av dem som står oss ideologiskt nära.

Jag upplever ofta att till exempel extremvänstern av opportunism tar parti för odemokratiska metoder och ofta inte ser till offren för dessa.

Människosynen är tyvärr inte sundare hos vänsterextremister än hos de här övriga nämnda.

I Göteborg försökte man tysta nationaldemokraterna (dessa har en avskyvärd ideologi och ska bekämpas men med demokratiska medel) men hade ingenting att säga till offren för det meningslösa våldet.

Jag upplever dig som en motståndare till våldet varifrån det än kommer. Därför tror jag att vi i grunden har samma åsikt.

Vänligen

Olle Ljungbeck

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons