Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi är tyvärr inte överraskade

Annons

Artikeln i Gefle Dagblad den 24 oktober angående mottagandet av strokepatienter på Gävle sjukhus, gör oss mycket besvikna. Tyvärr är vi inte helt överraskade. Många av våra medlemmar har erfarenhet av långa väntetider vid akut mottagande när de drabbats av stroke.

Gävle Strokeförening har cirka 450 medlemmar, strokedrabbade och anhöriga, som varit i kontakt med Gävle sjukhus. Alla har ej tidigare varit medvetna om vilka möjligheter som nu finns att rädda strokedrabbade från ett livslångt lidande.

En viktig uppgift i vår förening är att sprida informationen till vår omvärld, att söka hjälp snabbt vid misstänkt stroke. De tre första timmarna kan avgöra resten av livet.

Vi kan inte acceptera att behandlingen av strokepatienter fördröjs på grund av dålig kontakt mellan ambulans och sjukhus, eller ett sent och ofullständigt omhändertagande på akutmottagningen under dessa första avgörande timmar.

Lidandet för strokedrabbade och anhöriga kan bli förödande för resten av livet. För sjukvården blir kostnaderna enorma.

Vårt arbete med information om sjukvårdens möjligheter att rädda patienter med misstänkt stroke känns meningslöst om Gävle sjukhus inte förbättrar akutbehandlingen av strokepatienter. 

Gävle Strokeförening

Gerd Söderberg, ordförande

Inga-Britt Larsson, sekreterare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons