Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi behöver alla föräldrars hjälp

Annons

Varför ökar barngrupperna konstant i förskola och skola?

I skola och förskola vänjs vi som jobbar i verksamheterna, vid en sämre och åter sämre arbetsmiljö. ”Det är ingen idé att vara kritisk, för det finns ju inga pengar”. Så man gör sitt yttersta för att det ska fungera så bra som möjligt och vara lojal mot en verksamhet som på sikt fungerar nedbrytande på både vuxna och barn.

I Gävle i dag skulle jag vilja påstå att många förskole- och skolenheter präglas av stresssymptom hos pedagogerna på grund av känslor av otillräcklighet och maktlöshet. Detta innebär att många av era barn tillbringar tusentals timmar i en verksamhet som på alla nivåer genomsyras av en stress på grund av brist på tid, brist på kompetent ledning, brist på personal, brist på lokaler och alldeles för stora barngrupper.

Resultatet av detta blir att vi ser många barn som tar konkret skada av att vistas i en miljö som inte klarar av att tillgodose deras behov. Många rapporter har visat på en ökad psykisk ohälsa hos barnen. Tänk på att era barn vistas större delen av sin vakna tid i en verksamhet där de inte hinner få det stöd de behöver för att må bra. Trots att personalen försöker.

Vi behöver alla föräldrars hjälp, eftersom vi som jobbar med era barn, ej når fram till den inkompetenta ledningen. Påverka politiker, rektorer och förskolechefer med mail, insändare och reportage i tidningar. Visa vad ni tycker. Annars kommer det aldrig att bli någon förändring.

Micke

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons