Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi behöver service även i Älvkarleby

Annons

Just nu utreder landstinget att lägga ner distriktssköterskemottagningen i Älvkarleby. Detta är helt oacceptabelt. Även vi som bor utanför centralorten Skutskär måste ha tillgång till grundläggande samhällsservice.

På ett par dagar har över 670 medborgare i Älvkarleby kommun undertecknat ett upprop om att få ha distriktssköterskemottagningen kvar i Älvkarleby. Politiker, ta till er detta.

Det får vara slut på utarmningen av service för oss som bor utanför Skutskärs tätort. Neddragning av busstrafiken och biblioteket är andra exempel på nedskärningar som drabbat oss hårt.

Det är viktigt att även medborgare med olika funktionsnedsättningar och äldre kan bo kvar och ha god tillgång till samhällets service. För den som i dag på egen hand kan ta sig till distriktssköterskan skulle en sjukresa till Skutskär dessutom medföra nya kostnader.

Vill kommunen växa och få fler att bosätta sig i kommunen är detta helt fel väg att gå. Alla, även vi utanför Skutskär, vill ha tillgång till service. Distriktssköterskan ger oss äldre och funktionsnedsatta trygghet att kunna leva kvar.

Jag uppmanar landstingets produktionsstyrelse att dra tillbaka sina tankar på att lägga ner distriktssköterskemottagningen i Älvkarleby.

Olle Jansson

synskadad, bosatt i Älvkarleby

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons