Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Vi föräldrar måste också ta ansvar för hur länge våra barn är i förskolan"

Enligt tidigare rapportering om kommunens oförmåga att i tid erbjuda plats på förskola, samt den överbeläggning på fler och fler förskolor som sker vill jag öppna för diskussion i ämnet.

Annons

Barngruppernas storlek är till sprängningsgränsen nådd och vi föräldrar måste engagera oss för att motverka detta, samarbeta med personalen och försöka förbättra miljön för alla i förskolan. Kommunens ansvar måste tas på allvar och vårt socialdemokratiska styre bör få det hett om öronen, vallöftet om minskade barngrupper är mot oss ett hån!

Jag föreslår ett totalt stopp för överbeläggning och hårdare regler om barns närvaro. Hur i hela h-e kan det vara tillåtet att ha sitt barn på förskolan då ett syskon föds och båda föräldrarna är föräldralediga med den nya lilla bebisen? Mycket vanligt förekommande. Och att dessutom föräldrar har rätt till att under första månaden ha syskonet på förskolan på heltid, något som snarast måste ändras.

Barns närvaro på sommaren vid sammanslagningar bör också begränsas till de barn till föräldrar som arbetar eller studerar. Det är helt galet att barn till arbetslösa och föräldralediga ska ha rätt att gå på förskolan hela sommaren. Under till exempel sammanslagning mellan förskolor bör det endast vara för dem som absolut behöver barnomsorg.

Vidare en tanke till alla föräldrar som utnyttjar sin rättighet till förkoleplats till bristningsgränsen: Varför inte passa på att umgås lite extra med sitt barn om man är arbetslös (jag tror inte att alla arbetssökande aktivt söker arbete 9-14 måndag till fredag).

Vi föräldrar måste också ta vårt ansvar för hur vi låter våra barn gå i förskolan.

Måste man verkligen nyttja sina rättigheter till max? Man måste inte som arbetslös ha barnen på förskolan 9-14 bara för att man får!

Om alla tänker till och tar sitt ansvar kanske vi klarar av att minska belastningen i förskolan, så hoppas jag att vi till nästa val har fått nog av politikernas svek och väljer in ett annat styre som också vågar inrätta hårdare regler (likt de privata förskolornas) för att minska på onödig vistelse i förskolan.

Förälder

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons