Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi hade uppskattat ett ord av biskopen

För en tid sedan, närmare bestämt en vecka före Tacksägelsedagen den 14/10, gavs återigen möjlighet att ta del av ”Bergspredikan”, konsertverket med Bollnäskompositören Anders Skoghs fina tonsättning av Matteus 5-7.

Annons

Lotta Tonlycke, svarade för de många körernas instudering och församlingens informatör, Madelene Perpåls hade projektledningsansvar.

Många övningstimmar hade lagts ner även denna gång, och många körsångare, solister och Sandvikens Symfoniorkester bjöd på ett par timmars skönsång och musik. Recitatör, nu som då, var vår kyrkoherde emeritus Gunnar Westberg.

Vid sista föreställningen i Sandvikens kyrka hade vi celebert besök, då vår biskop, Ragnar Persenius, satt i publiken.

Men döm om min förvåning, när applåderna ebbat ut, så var allting bara slut! Ingen biskop banade sig fram till mikrofonen för att på plats uppmärksamma vårt arbete och tacka för vår insats.

Det tyckte jag kändes fattigt, och jag vet att många skulle uppskattat ett par ord av biskopen. Har sedan dess funderat på huruvida en biskop någonsin kan frånsäga sig sin officiella roll? Nåja, han har ju chans fortfarande, att som plåster på såren, bjuda ner oss, körer och musikanter till stiftstaden och dess pampiga katedral. Vi väntar på en signal!

Helena Näslund

körsångare i Sandviken

Svar direkt: Jag deltog helt officiellt iklädd biskopsskjorta och hörde tillsammans med min fru på det fantastiska verket Bergspredikan, och fick avnjuta det bredvid kompositören Anders Skogh. Jag applåderade hjärtligt och fick tillfälle att personligt berömma flera ansvariga. Men kanske borde jag tagit tillfället i akt och sagt något inför alla.

Jag försäkrar: Jag är glad och tacksam över att något så fint framförs i en av stiftets kyrkor och att vi fick var om detta tillsammans med så många andra. Det kändes helt rätt att Uppsala stift stödde projektet.Med hjärtlig hälsning

Ragnar Persenius

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons