Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi hjälper till så långt det är möjligt

Av din insändare framgår att du är missnöjd med vissa vakter på Heartbreak Hotel och vissa poliser på polismyndigheten i Gävleborgs län.

Annons

Utan att känna igen den specifika situationen redogör vi kortfattat för våra rutiner när en gäst påträffas alltför berusad i lokalen.

Under jul- och nyårshelgen blev ett antal gäster nekade inträde, avvisade och avlägsnade på grund av att de var alltför berusade. Av alkohollagstiftningen framgår att dessa gäster inte får vistas i lokalen och att dessa personer ska avvisas. Om en person inte bedöms kunna ta hand om sig själv eller vara en fara för sig själv kontaktar vakterna alltid polisen.

Dessa beslutar då om personen ska köras hem, till sjukhus eller omhändertas enligt lagen om omhändertagande av berusade (LOB). Dock kan man vara för berusad för att vara inne på nattklubben men ändå anses kunna ta hand om sig själv. Dessa personer hjälper vi så långt det är möjligt.

Har personen dock ingen garderobsbricka eller att deras vänner inte svarar i telefon har man ett problem eftersom personen, enligt alkohollagstiftningen, fortfarande är för berusad för att vistas i lokalen. Om det inte finns möjlighet att gå ner och leta efter kompisar eller ytterkläder kontaktas även i dessa fall polisen.

Heartbreak Hotel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons