Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi kan inte vänta längre

Annons

Jag är mycket förvånad över hur Jägarförbundet och regeringen behandlar vargjakten. Vi har forskat och experter har talat och skrivit i många år nu och inget händer.

Har svenska folket ingen talan, får dessa vargar kosta hur mycket som helst? Kan inte Jägarförbundet göra något? Finns det ingen ledare som kan tala om hur vi vill ha det? Vi kan inte vänta längre.

Det borde skrivas mer i dagspressen så allmänheten får se hur mycket det kostar att ha varg. Sedan har ingen talat om vad vi jägare gör för nytta. Vi är inte bara köttjägare. Just den här vintern är vi viltvårdare och tar reda på allt trafikskadat vilt. Det borde polisen kanske göra.

Jag ställer också en fråga till Naturvårdsverket: Vill ni ha något vilt i markerna? Ni kunde skriva i pressen och tala om vad vargen kostar och vilket lidande oskyldiga djur drabbas av.

Kan ni tänka er att först bli jagad och biten och sedan bli uppäten levande? Det skulle vara intresant om ni var djurhållare och ni fick era djur rivna av varg. Skulle ni villa ha ersättning eller ha djuren levande?

Kurt Östlund, Valbo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons