Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi kommer att leva upp till vallöftet

Annons

Signaturen Hans frågar om Socialdemokraternas ambitioner med förskolan.

Vi kommer att leva upp till vårt vallöfte. Det beslut som Gävles kommunfullmäktige nyligen tog, efter ett förslag från den politiska majoriteten, innebär att de tidigare besluten ligger fast.

Alltså, de redan fattade besluten om ytterligare investeringar i ut- och ombyggnad av förskolan i Gävle kommer att genomföras. Vår bedömning i nuläget är att detta ska vara tillräckligt utifrån vad vi vet i dag. Under 2011 och halva 2012 har förskolan i Gävle utökats med cirka 400 platser och det har tillkommit cirka 150 barn.

I dag har vi alltså tomma platser inom förskoleverksamheten och kan ta emot barn med kort varsel. Samtidigt har det betytt en väsentlig utglesning i den befintliga verksamheten.

Vi är väl medvetna om att det ändå kan variera något mellan förskolor och över tid men det kan och ska inte regleras via politiska mål- och rambeslut. Det är ett kvalitetsarbete som måste följas och utvecklas av såväl barn- och ungdomsnämnden som av förvaltningen och verksamheten. Besluten om utbyggnader kommer att fullföljas och kvalitetsarbetet fortsätter. Under hösten kommer barn- och ungdomsnämnden att redogöra för vad beslutet ger för möjligheter för 2013 och framåt, och därefter är det ett kommunfullmäktigeärende igen.

Att skolinspektionen ger oss klart godkänt för förskoleverksamheten är glädjande och viktigt, och självklart fortgår arbetet med att skapa ännu bättre verksamhet. Varje år kommer vi att utvärdera våra olika verksamheter och deras kvalitet och därefter fatta ytterligare beslut. Vår linje ”Skolan först” ligger fast och gäller självklart även förskolan.

Elin Lundgren

ordförande, Socialdemokraterna Gävle

Carina Blank

kommunstyrelsens ordförande, S

Åsa Wiklund Lång, S

ordförande, barn- och ungdomsnämnden

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons