Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi kommer snart att vara ett nytt Grekland

Annons

Det hör inte till vanligheten att landstingsdirektör Svante Lönnbark får en blomma, men här kommer den i alla fall. Du gör ett bra jobb som orkar försöka få hit specialister. De ska få 500 000 kronor för att stanna i några år. Ja, du ger inte upp. Du måste följa politikernas anvisningar och göra det bästa och det är inte lätt.

Jag tycker det här är ett bra förslag, men det bör nog till en större summa. Om man bara kollar här i Gävle kommun så finns det läkare som tjänar väldigt mycket per månad och de är inte ens specialister. Dessa läkare har låtit sig köpas upp av kedjor och andra privata företag. De har fått sin AT- och ST-utbildning av landstinget, sedan är det bara att gå vidare från landstinget. Jag tycker att de läkare som får en del av sin utbildning betald av landstinget borde få skriva på ett avtal att stanna ett tag.

Sedan har vi de pensionerade läkarna som glatt kommer in när man är i behov av dem. Deras kostnad ligger också i närheten av hyrläkarnas. Hur kan det komma sig att det blivit en sådan anarki inom vården? Sköterskorna vill ha mer bestämmanderätt (något slags doktor) men ändå rådfråga doktorn, därmed ska sköterskan få mer betalt.

Hur i helsike tror ni att det kommer att gå? Vi kommer snart att vara ett nytt Grekland. Jag kommer att få jobba till 90 om alla ska ha sitt.

Ni privatläkare, läkarkedjor, pensionerade läkare – det kommer inte att finnas någon läkare till er när ni behöver hjälp, de har försvunnit från länet på grund av för lite betalt.

Moment 22

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons