Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi måste nog flytta till Gävle i stället

Annons

Jag träffade min stora kärlek och flyttade under 2010 från Gävle till Hofors, vilket jag kände verkligen var ett bra val för oss. Vi skaffade även barn under samma år och jag har sedan dess enbart arbetat under två månader och kommer att börja nu igen i januari 2012. Mitt arbete har jag inne i Gävle, där jag har en fast tjänst sedan flera år tillbaka.

Vi bor en bit utanför Hofors, i Fagersta By, och det är cirka tre kilometer till närmaste busshållsplats för trafiken in mot Gävle och cirka sju-åtta kilometer till tågstationen. Innan vi bestämde att jag skulle flytta hit så tittade vi på möjligheterna för pendling, jag var in på www.hofors.se och läste att kommunikationerna är snabba till arbetet i bland annat Gävle. Det står även att busslinje 46 går från järnvägsstationen i Hofors till stationen i Storvik, och den passerar även Fagersta By.

Bra, tänkte jag, helt perfekt, då behöver vi inte ha två bilar utan det räcker med att jag köper mig ett årskort så kan jag nyttja det både på busslinje 46 till och från stationen, samt på tåget in mot Gävle, och även 41:ans buss, för enligt hemsidan så finns det anslutning till alla tåg vid Hofors station.

Jättebra tänkte jag, då är ju det hela klart. För 1 455 kronor i månaden så kan jag ta mig till arbetet och tillbaka med kollektivtrafiken, som alla värnar om så mycket.

Mina arbetstider är i de flesta fall klockan 8-16.30 så då hinner jag med buss och tåget på morgonen, vilket flyter perfekt. Men det blir väldiga problem på hemvägen. Tåget avgår 17.24 från Gävle station och inkommer 18.08 men bussen avgår redan 18.05.

Från och med söndag den 11 december gäller en ny turlista, då avgår tåget 17.25 men ankomstiden är då 18.13 men bussen avgår ändå 18.05.

Hur är detta möjligt ? Ska man behöva stå och vänta i en timme till nästa buss på en öde station mitt i vintern?

Jag kan ju vänta i Gävle till det senare tåget som går 18.24 och är framme 19.04. Då hinner jag med den senare bussen, men det är inget bra alternativ för mig som har småbarn hemma.

Jag har varit i kontakt med både X-trafik, Hofors kommun och Tåg i Bergslagen om detta och ingen tar på sig något ansvar utan skyller mest ifrån sig utan att ge någon förklaring. X-trafik säger att de har sagt åt chaufförerna att vänta till 18.10 och det är absolut senast, för annars hinner de inte till Storvik för att sedan vända tillbaka till Hofors. Men från och med den 11 december så fungera det ändå inte för tåget kommer ju in 18.13

X-trafik säger även att de inte kan senarelägga denna busstur för då passar det inte in för tågresenärerna i Storvik. Nej, det är ju väldigt tråkigt, men varför är det bara Hofors resenärer som ska drabbas återigen?

När jag kontaktade Hofors kommun så undrade jag över om de förde någon dialog med X-trafik och Tåg i Bergslagen, vilket jag inte fick något direkt svar på annat än att de höll tummarna för att den nya tidtabellen skulle vara bättre.

För mig låter det väldigt konstigt. Kommunen kallar sig vänligast och att den är en bra pendlingskommun, men det är ju tvärtom. Vi funderar nu starkt på att flytta till Gävle. Det blir lättare att pendla för min pojkvän då skulle kunna pendla i bil med några kollegor som bor i Gävle. Det blir även billigare och spar mer tid för oss.

Ska det verkligen vara så?

Karin

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons