Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi ska vara glada

Den misstänkta tjänstemannen kan ge oss ett hopp om framtiden. Kommunstyrelsen är kommunens regering och är till syvende och sist ytterst ansvarig för vad som försiggår i den kommunala förvaltningen.

Annons

Tjänstemännen i sin tur har genom kommunstyrelsens delegeringsbeslut övertagit ansvaret inom sina områden. Kommunstyrelsen med Carina Blank som ordförande kan trots det inte frånta sig det politiska ansvaret för de felaktigheter som kan uppkomma i förvaltningen.

Det juridiska ansvaret kan den nu misstänkta tjänstemannen stå för samtidigt som hon med sin fingerkänsla avslöjat politikernas okunskap och inkompetens. Hade inte upptäckten av denna förlust av skattemedel skett skulle inte Gävles medborgare ha blivit medvetna om vilken inkompetens bland annat ”Lady Carina” innehar.

Vi Gävlebor ska vara glada över att denna inkompetens hos de ledande politikerna uppdagades. Den misstänkta tjänstemannen har öppnat våra ögon. Den kommunala ”sosseledningen” med Carina Blank i spetsen har genom sina uttalanden om händelsen i massmedierna visat sin oförståelse. Sossarna har under sin regering genom tidernas lopp, över 90 år, blåst upp en bubbla som de nu sitter i och tappat greppet om händelseutvecklingen i kommunen.

Den ena industrin efter den andra har försvunnit från Gävle, SOS Alarm flyttar snart till Falun som tidigare också övertagit Förvaltningsrätten och vissa delar av länsstyrelsens ärendeområden. I framtiden förlorar kanske Gävle även sin status som residensstad.

Gävle är en underbar stad. Här finns goda kommunikationer. Den har ett strategiskt läge för etablering av nya företag, stora som små. Möjligheterna är stora även kulturellt. Gävle förtjänar en bättre kommunal ledning. Vi ska tacka den misstänkta tjänstemannen för avslöjandet av den kommunala ledningens inkompetens.

Tacksam Gävlebo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons