Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi ställer stora krav på simlärarna

Först av allt vill vi hedra ditt engagemang i frågan men även beklaga att inte vår simskola motsvarat ­dina förväntningar.

Annons

Lite bakgrund vad gäller våra simskoleverksamheter. För några år sedan lade kommunen ner den så kallade sommarsimskolan. Det fick oss att agera och numera är det Svenska Livräddningssällskapet, SLS som driver kommunens sommarsimskolor. I somras hade vi cirka 350 barn som kom till Fjärran och Valbobadet fem dagar i veckan under tre veckor. Lektionerna är på 40 minuter och vi har aldrig mer än max sex barn per simlärare.

För dem som inte har möjlighet under sommaren har vi även simskola på Fjärran Höjder under övriga delar av året. Cirka 240 barn går två dagar i veckan under sex veckor. Lektionerna är 30 minuter långa och även här har vi max sex barn per simlärare.

Vi har satsat mycket på att ha hög lärartäthet i våra verksamheter. Dessutom ställer vi stora krav på våra simlärare.

Normalt får vi mycket bra kritik för våra verksamheter och våra simlärare får mycket beröm för sitt stora engagemang. Därför blir vi naturligtvis oroade över din kritik. Vi önskar att du tar kontakt med vår ordförande för att reda ut vad som gått snett. Det skulle även ge oss en chans att åtgärda eventuella problem.

Att lära sig simma har inte så mycket med begåvning att göra. Det handlar i stället om den motoriska utvecklingen. Ett barn som är tidig i sin motoriska utveckling kan lära sig simma redan i fyra-fem-årsåldern. Det är dock inte helt ovanligt att mycket begåvade barn men med senare utvecklad motorik inte får ihop arm- och benrörelserna förrän vid åtta-nio års ålder eller till och med senare.

Vår ambition är naturligtvis att alla barn ska lära sig simma och att du som kund känner att du får valuta för pengarna.

Våra kontaktuppgifter hittar du på www.slsgavleborg.se

Vänligen,

Catharina Almlöf, ordförande och simskoleansvarig

Thed Stjerneklev, utbildningsansvarig SLS Gävleborg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons