Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi tänker inte betala full avgift

Annons

Den nya lagen säger att ett beslut om bygglov i dag ska ta max tio veckor. I dag har vårt bygglovsärende tagit exakt ett år. Trots detta har vi redan betalat 28 000 kronor.

Innan vi ens skickade in ansökan i augusti 2011 frågade vi om det fanns något direkt hinder för att vi skulle kunna få bygglovet och fick besked att det fanns inget.

Men så fort Bygg och Miljö hade fått in vår ansökan fick vi veta att de ansåg att vår tomt låg för långt ifrån busshållsplatsen. I och med detta började vårt elände och det ena hindret efter det andra har lagts fram.

Det beslutades att en markägargranne måste godkänna vårt bygge trots att vår tomt inte ens är i närheten av hans mark. Grannes intyg ska ju endast krävas när avståndet till denna är mindre än fyra meter.

Detta drog igång en överklagan som avslogs och vi blev beviljade bygglov. Detta ledde till att markägaren vägrade skriva på delgivningskvittot. Kommunen har inte visat något engagemang eller hjälpsamhet i processen och vi har fått ringa och tjata för att saker ska bli gjorda. Vårt ärende har även bytt handläggare utan vår vetskap.

Denna vecka har vi blivit lovade slutbesked tre olika dagar innan vi äntligen fick svaret att beslutet nu vunnit laga kraft.

Så här ska det inte få gå till och vi kommer att kräva återbetalning av den förhöjda avgiften. Vi tänker inte betala en full taxa som gäller för en tio veckors handläggningstid när det i slutänden blev ett helt år.

Skärpning

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons