Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi tycker att det är läge för en ursäkt

Moniqa Swälas, i GD 19/12 skrev du artikeln ”Falun vs. Gävle” där olika symboler, varumärken och kändisar med mera nämns.

Annons

Under kategorin ”kändisar” har du skrivit ”Mattias Flink, massmördare” och ”Thomas Quick, före detta massmördare” för Faluns del.

Varför väljer du att nämna dessa två ”kändisar”? Anser du att Falun profilerar på dessa två, att dessa två är värda att få uppmärksamhet och att kallas för kändisar? Det finns gott om andra kändisar att nämna, dessa två är inte värda att omnämnas i en aningen positiv bemärkelse som ”kändis”.

Vi tycker det är läge för en ursäkt till anhöriga som drabbats av dessa två, till Falun och till alla som läser Gefle Dagblad.

Ee

Svar direkt: Hej Ee! Det är bra att du som läsare reagerar.

I uppräkningen handlade det om att ta upp saker som är positiva för de respektive städerna men också sånt som är mindre smickrande. Angående kända personer/kändisar så är det så att en del blir kända för att de har en talang, andra för att de guppat under ett täcke eller ätit kokosnötter på en öde ö. En liten, liten grupp blir kända eftersom de har dömts för avskyvärda brott som Mattias Flink och Thomas Quick (som jag felaktigt nämnde före detta massmördare, det ska vara före detta seriemördare). Icke desto mindre är de kända och det är anmärkningsvärt att båda kommer från lilla Falun. Letar du på internet efter kända personer från Falun så får du bland andra upp de namnen. De kommer inte att falla i glömska.

Jag finner ingen anledning att be några anhöriga om ursäkt. Det är gärningsmännen sak att göra.

Hälsningar

Moniqa Swälas

Gefle Dagblad

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons