Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi vill ge trygghet i alla delar

Svar till Gunnar Larsson den 23/1

Annons

Jag vill gärna svara på de delar i din insändare där du har funderingar om byggnaderna när det gäller dagkirurgin i Sandviken.

När du som patient opereras i Landstinget Gävleborgs lokaler, vill vi att du ska känna trygghet i alla delar. Dagkirurgin är en uppskattad och professionell verksamhet, och vi vill ha det så även i framtiden. Det nya operationshuset i Gävle byggs för framtidens vård, och erbjuder lokaler och infrastruktur som uppfyller de stränga krav som ställs.

I takt med den tekniska utvecklingen inom området innehåller dagens operationssal en allt större mängd teknik, dels inbyggt i väggar och tak men också i form av enheter som upptar golvyta och i form av takhängda enheter, till exempel mediabryggor, pendlar etcetera. Kraven är mycket höga när det gäller renhet både i ventilation och i övrig miljö, inklusive instrument. Samma sak gäller driftsäkerhet och övrig infrastruktur.

Dagkirurgin bedrivs i dag i lokaler som har begränsade möjligheter vid en ombyggnation. De krav som i dag gäller för den här typen av verksamhet ger inte möjlighet att på ett och samma våningsplan inrymma det flöde som gör verksamheten så framgångsrik.

Det nya operationshuset i Gävle byggs för framtidens vård och erbjuder lokaler och infrastruktur som uppfyller de stränga krav som ställs.

Med vänlig hälsning

Helena Ribacke

lokal- & fastighetsstrateg

Landstinget Gävleborg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons