Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi vill ha Ingegerd kvar

Annons

Det är med bestörtning vi nås av beskedet att vår verksamhetschef Ingegerd Lantz sagt upp sig. Orsaken är att hon och divisionschefen Hanna Brevemark Jansson inte har samma syn på ledarskap.

Det kanske är dags att landstinget bestämmer sig för vilken typ av ledare som behövs, för att ro uppdraget Gävle/ Hudiksvalls sjukhus i land.

Ska vi ha en toppstyrd organisation med auktoritära ledare, eller en person som Ingegerd, som deklarerar att hon tror på ”underifrånperspektiv i ledarskapet”?

Bara att ha kliniker med så stort avstånd emellan är tufft, att dessutom ekonomin är ansträngd gör inte det hela lättare.

Ingegerd Lantz är en ledare som har förmågan att entusiasmera och vända saker till det positiva. Hon är ofta synlig på våra olika enheter, är väl insatt i de olika uppgifterna. Hon vet vad vi heter, ofta också namnen på våra familjer...

Hon kommer med förslag, och ser möjligheter hur vi ska kunna bedriva verksamheten på effektivast möjliga sätt. Vi känner att hon på bästa sätt försöker ta till vara våra olika kompetenser, och vad som är viktigast av allt, hon ser vikten av att kvinnor har en fungerande kvinnoklinik, där de kan få en fristad, bästa vård och omhändertagande när det behövs.

I kvinnoklinikens uppdrag ingår att vårda kvinnan i olika skeenden i livet, det vill säga, ”från vaggan till graven”.

Vår divisionschef Hanna Brevemark Jansson tillträdde i februari i år. Det är inte en person som är synlig för oss som jobbar nära patienterna, majoriteten av oss har aldrig sett henne annat än på bild. För oss känns det oerhört angeläget att ha en chef som ser och lyssnar på oss.

Vår arbetsmiljö känns hotad. Arbetssituationen är i dagsläget redan hårt pressad och att dessutom förlora vår ledare känns ödesdigert. Vi vill ha Ingegerd kvar!

Personal på kvinnokliniken

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons