Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi vill inte se fler fastna i drogberoende

Annons

Vi vill ge ett exempel på hur verkligheten kan se ut när polisen gör en riktad insats mot narkotikabruk i ett vanligt svenskt samhälle: I februari 2012 gjorde polisen en kontroll på en privat fest i Hofors med 15 deltagare. Mer än hälften av deltagarna misstänktes för ringa narkotikabrott och samtliga misstänkta var i 20-årsåldern.

Det här är den verklighet vi befinner oss i och tyvärr inser inte många unga i dag vilka risker de tar även vid ringa missbruk. Man bygger in försvarsmekanismer i sina resonemang och vid diskussioner försvarar man sig med att ”Det är lugnt.”

I vår vardag möter vi dagligen en mängd ungdomar och vi oroas alltmer över den information som framkommer vid dessa möten. Vi vill inte blunda för hur verkligheten ser ut i vårt samhälle!

Vårt geografiska läge gör att tillgången till droger är konstant hög. Vi upplever att fler ungdomar som tidigare inte varit kända hos polis eller sociala myndigheter nu finns med i ortens narkotikanätverk. Många unga vittnar om att det är alltför enkelt att komma åt droger.

Narkotika förstör unga människors liv! Förutom att kostnaderna för samhället blir väldigt höga och att narkotikabruk leder till ökad kriminalitet så innebär också narkotikabruket ett enormt mänsklig lidande hos drabbade individer, familjer och omgivning.

Narkotikabruket leder till ohälsa, kriminalitet och socialt utanförskap. Offren är inte mätbara i kronor och ören. Varje enskild individ som växer upp i vårt samhälle måste värnas. Som politiker har vi inte rätt att i dagsläget bekvämt luta oss tillbaka. Vi måste skaffa en målbild och vara lyhörda för de behov som finns.

Vi vill inte se fler ungdomar fastna i ett drogberoende. Nu handlar det om att snabbt omfördela de resurser som redan finns i vår kommun (både mänskliga och ekonomiska).

Bojan

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons