Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi vill lämna skolbarnen på ett säkert sätt

Annons

Jag har haft en dispyt med Gavlegårdarnas förvaltare om Högbergsgatan på Brynäs angående platsen där skoltaxin är anvisad att släppa av skolbarn 7-10 år gamla. På gatan finns en ”vändplats” som alltid är full av parkerade bilar på morgonen när vi ska lämna skolbarn, vilket innebär att vi ofta antigen får backa in till avlämningsplatsen eller backa därifrån vilket knappas är trafiksäkert.

Jag har försökt att få Gavlegårdarna som är mark/gatuägare att åtgärda denna brist med ett P-förbud under skoltid klockan 07.30-16.30 men får till svar att detta ska ”en taxiförare inte bry sig om”. Förvaltaren menar att vi får lämna ungarna på annan plats till exempel den parkering som används för varutransporter, alltså till exempel lastbilar från mejeriet.

Nu är det så att vi bryr oss mest om skolbarnen. Vi vill att barnen ska komma fram så nära som möjligt och slippa backande lastbilar. Har den ansvarige vid Gavlegårdarna egna barn? Har den ansvarige någon som helst kunskap om trafiksäkerhet och vad en säker skolväg innebär?

Skoltaxiförare

Svar direkt: Tack för dina synpunkter. Naturligtvis är det viktigt för oss att arbeta för att förbättra trafikmiljöerna i våra stadsdelar. Mycket riktigt ägs gatan och parkeringarna efter denna av Gavlegårdarna, och utgör en viktig transport- och parkeringsyta för de boende i våra fastigheter. Om den yta som avses är den bästa avlämningsplatsen enligt er och skolan, är vi villiga att medverka till en lösning. Ni bör därför diskutera frågan med er uppdragsgivare och, om vändplanen är det trafiksäkraste alternativet, be dem kontakta oss för vidare diskussioner.

Niclas Lind

förvaltningschef, AB Gavlegårdarna, 026-172735

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons