Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vilka friheter får ATG ta, egentligen?

Jag fick just veta att ATG delar ut pengar till spelare fast tävlingarna har ställts in.

Annons

Detta hände vid Täby galopps inställda tävlingar. Två lopp kördes. För spelare av V4 blev det återbetalning. Men för dem som spelat lunchdubbeln blev det utbetalning med utgångspunkt från rätt häst i LD lopp ett.

Alltså vilka friheter får ATG ta egentligen?

Naturligtvis ska återbetalning ske så fort samtliga lopp inte genomförts. Skäms!

lassE

Svar direkt: Spel på hästar hos ATG i Sverige regleras av vadhållningsbestämmelser. Dessa är godkända av den statliga kontrollmyndigheten Lotteriinspektionen. ATG:s vadhållningsbestämmelser finns tillgängliga hos ATG-ombuden, på trav- och galoppbanorna samt på .

I vadhållningsbestämmelserna finns alla regler som har med ATG:s spel på hästar att göra, exempelvis vad som gäller då en tävlingsdag avbryts utan att alla lopp har kunnat genomföras.

För spel som görs i ett lopp, som Vinnare, Plats, Komb, Tvilling och Trio blir det återbetalning om loppet inte genomförs.

För spelformer där man spelar i flera lopp, som exempelvis V75, V4 och Lunchdubbel, finns regler för hur många avdelningar som måste ha genomförts för att det skall bli vinstutbetalning. Om för få lopp genomförts så blir det återbetalning även för dessa spelformer.

Eric Bolander

totochef ATG

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons