Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vilken flit och vilken entusiasm!

När ortens största företag drabbas av besparingar och till följd av det uppsägningar.

Annons

När anställda får besked om att jobben hotas, och att uppbyggd trygghet och stabilitet rubbas. När kommunens ansträngda ekonomi tillåter endast det nödvändiga, som skola vård och omsorg och så ska det ju vara i ekonomiskt kärva tider.

Det är lätt att dras med och bara se det dystra och hamna i någon typ av uppgivenhet.

Men så är inte fallet här. Vi som har förmånen att få bo lite söderut från centralorten Gävle. Vi som bor och verkar i den fantastiska fina orten Skutskär. Som ligger alldeles intill, där älven möter Bottenhavet, och det salta blandas i lagom dos med det söta från älven.

Här sker just nu något stort och något utöver det vanliga, något att vara stolt och glad åt, en prestation.

En händelse av sällan skådat slag. Likt en fågel Fenix reser sig Skutskärs bandy klubb ur aska och eld. Ruskar på sig, och borstar av det damm och den aska som lagt sig efter några år utan ett eget hemviste. En egen konstfrusen hemmaplan.

Många gånger uträknade av politiker och kommunens tjänstemän, men tydligen har man där inte helt koll på räkenskaperna, för uträknad blir man inte förrän på tio.

Så matchen på ortens idrottsplats kommer att fortsätta. Laget kommer att få fortsätta att spela sina hemmamatcher på gamla anrika IP, och detta efter en prestation och ett sedan länge målinriktat arbete.

Ett arbete som har gjorts och görs av duktig styrelse och hårt arbetande medlemmar.

Människor som fortfarande vill se sitt gul-gröna bandylag göra mål och ta nya sköna segrar. Människor vars hjärta blir varmt när bandyplanen en vardagkväll i januari fylls av barn och ungdomar från trakten. Barn och ungdomar som ivrigt och villigt vill lära sig bandyns spel och tjusning.

Så just nu i skrivande stund, i skuggan av besparingar och förlorade jobb på fabriken, så spirar en framåtanda, och ett stort ideellt arbete utförs uppe på blåsiga IP.

För där läggs nio mil blå plaströr i backen, och tonvis med sand och bärlager flyttas, och läggs på igen för att senare i december ge en ny konstfrusen isbana.

Jag har varit där några timmar, några dagar under veckan. Man kan bara bli imponerad av gubbarna, vilken flit och vilken entusiasm, och det är väl så i dessa besparingstider.

Ska något ske, så ska det ske med frivillig muskelkraft och en brinnande envishet. En eloge till medlemmar och styrelse i Skutskärs IF.

Håkan W.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons