Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vilken underbar vårdpersonal

Tar mig friheten att låna och med mitt tack tillägna avd 111A den fina Carl Milles-statyn Solglitter (den står vid ingången till sjukhusområdet). Personalen gjorde skäl för det namnet under mina två vistelser där.

Annons

Helt novis på sjukhuserfarenheter var jag skräckslagen inför en större operation som min husläkare remitterat mig till kirurgen för. Tänkte på fältskärare man läst om i böcker.

Första inledande möte med sakkunnige, erfarne och lugne läkaren Jörn Holm och hans gulliga kontaktsjuksköterska Yvonne Söderlind fick mig att känna att jag var i goda händer och kunde lugna ner mig.

Sen passerades olika stationer för provtagningar och förberedelser inför operationen. Som röd tråd märks den ömma medmänsklighet dessa människor har i sin läggning. På avd 111A träffade jag trevliga läkaren Verena Voss som även opererade mig vid andra gången. Frågade vid ett par tillfällen personal på avdelningen varför de valt just det jobbet de hade.

Svaret var för att hjälpa människor, ett svar jag skulle förstå, inte för den lönen de har. Jag förstod faktiskt.

De har fullt schå med omläggningar, sprutor, tabletter, kräkpåsar, ja jag har nu själv sett. Glöm allt vad extra kafferaster heter. Jag lovar, de gör maratonjobb på 111A.

Hur konstigt det än kan låta jag vill faktiskt inte vara utan denna livserfarenhet. Den har berikat mig med en annan del av livet.

Till dessa stöttande och uppmuntrande människor skickar jag även en kram.

Claire

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons