Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vilket fruktansvärt slöseri med skattemedel

Annons

Jag läste om polisens transport av fylltrattar mellan Gävle och Sandviken i lördagens GD. Varje bil är bemannad med minst två poliser. Om en polis har 175 kronor i timlön så gör det för en transport 350 kronor bara i lön. Dessutom kanske tre liter bensin à 15 kronor per tur, alltså 90 kronor. Det går inte sakta på de färderna.

Dessutom måste de transportera hem fyllot igen. Om lagen säger att fyllon måste transporteras till utgångspunkten, varför skrivs inte ett avtal med till exempel Sandvikens Taxi eller Stor och Liten om att de för till exempel 225 kronor kör fyllot till torget i Gävle, därifrån får han/hon ta sig hem själv.

Jämför med färdtjänst. Där får en sjuk eller handikappad person betala 100 kronor för att åka till sjukhuset, men ett fyllo får åka gratis till och från fyllecellen.

Någon säger att det är olika som betalar. Nej, säger jag. Det kommer från oss skattebetalare, alla pengar vi betalar in i skatt går till en kassa, därifrån delas de ut till landsting, kommuner. polisen, försvaret med flera.

Vilket fruktansvärt slöseri med skattepengar och detta bara i Gävle och Sandvikens kommuner. Räkna då i hela landet, för troligen är det lika illa överallt.

Förare inom färdtjänsten

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons