Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Visa att ni vill agera!

Hej, Stoor, Lång och Blank. Här kommer en önskelista från de tusentals barn och vuxna som dagligen tillbringar sina tid på kommunens fritidshem.

Annons

Eftersom julen närmar sig så är det dags att fundera på vad vi önskar inför det kommande året.

Under våren 2012 kom Skolinspektionens beska kritik mot hur kommunen missköter sina fritidshem. Det har gått ett halvår och här ute i verkligheten är allt som vanligt. Vi får inte köpa julpyssel, leksaker och annat som vi behöver då vi har ”inköpsrestriktioner”.

Vi får inte ta vikarier av två orsaker, våra rektorer säger nej på grund av ansträngd budget eller så finns inga att tillgå fast vi bokat flera dagar i förväg. Våra lokaler är så slitna att det inte går att hålla dem rena, det är konstant dammigt och det gör att många av oss får problem med allergi. Ibland är det för kallt och ibland för varmt. Ventilationen fungerar inte som det ska, utan den sprutar ut kall luft rakt ut i rummen och den är inte dimensionerad för de stora barngrupper som är.

De lokaler som används till fritids är ofta klassrum som man har byggt om. De är inte ljudanpassade och ändamålsenliga. Utomhusmiljön är ofta också väldigt undermålig.

Det har talats om personalförstärkningar på fritidshemmen, men på många ställen så talas det snarare om neddragningar. Så alla vi önskar veta er plan. Vi har läst ert svar på Skolinspektionens kritik. Men ute i verksamheten syns inga förändringar. Vi är i skriande behov av mer lokaler nu! I väntan på era långsamma lokalutredningar så har vi ett förslag.

Sätt upp någon eller några baracker på varje fritidshem. Ge rektorerna tydliga direktiv redan nu att ”freda” och anställa mer personal på kommunens fritidshem. Barnen är vår framtid, satsa därför på fritids nu.

Så snälla Stoor, Lång och Blank, visa att ni har viljan att agera utan att fastna i utredningar och att säga att det är brist på pengar. Om våra barn inte får kosta så är vi illa ute!

Pedagog

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons