Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Visst är paviljongen fin – men skenet bedrar

/

Visst är den fin, danspaviljongen i Regementsparken, på långt håll och i vackert gryningsljus.

Annons

Men skenet bedrar brukar det heta och detta är inget undantag. Men det pågår ett smygande förfall i en av pärlorna bland Gävles kulturminnen. På tisdagskvällar i juni och augusti så dansas det till swingmusik för femte året i rad. Detta ingår som en del av Gävle Rockin’ & Rollin’ Clubs verksamhet och riktar sig till allmänheten och medlemmar som gått kurser i lindy hop, balboa, fox eller bugg. Och att som en av alla fixarna till dessa swingkvällar få se det accelererande slitaget och förfallet av den fina danspaviljongen är sorgligt.

Men för att börja med något positivt. Gävle kommun har vid två tillfällen bidragit med träolja som vi masserat in i det underbara parkettgolvet som finns i paviljongen.

Danspaviljongen används nu också som förråd för fastkedjade stolar som ibland används. De skämmer helhetsintrycket av danspaviljongen och förtar den gamla karaktären som byggnaden har.

Dessutom så inbjuder de till inte alltför kreativa övningar. Dansgolvet är nästan fyllt med stora tunga parksoffor. Oskyddade vassa stålrörskanter repar och river dagligen i det gamla fina parkettgolvet. Dessa utomhusbänkar borde ha sin givna plats utanför paviljongen. Där kunde de också göra nytta som sittplats åt de många boulespelare som under sommarmånaderna använder sandytan runt paviljongen.

Undertecknad har mer än en gång skurat bort de intrampade resterna av potatismos, ketchup och senap från halvätna mosbrickor från golvet.

Framför trapporna finns nu bara sand som särskilt vid fuktig väderlek följer med upp på parkettgolvet. Där det naturligtvis gör stor skada. Några meter närmast trappfoten borde beläggas med grövre gårdsgrus som inte kan fastna under sulorna utan snarare bidrar till att skona blir renare.

Avslutningsvis: Bort med skräpet och låt danspaviljongen vara en danspaviljong.

En av swingkvällfixarna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons