Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Inte en enda tackling..."

Annons

Hej Keb!
Jag vet inte om du läste Boorkens ord i Expressen inför slutspelet där han inte var imponerad av Lars Jonsson, utan tyckte att han var alldeles för bekväm.

Jag har nu i matcherna mot Färjestad kollat lite extra på Jonsson och måste tyvärr hålla med Boork.

Jonsson jobbar inte tillräckligt hårt och har hittills inte satt in en enda tackling! Dessutom spelar han väldigt långsamt och med små marginaler.

Jag undrar bara vad du tycker om att en "första"-back spelar på detta sätt?
Kan man inte kräva betydligt mer av en sån kille?

Roger Ljungqvist,  Vetlanda

SVAR:  Jonsson gör alltid en eller två praktfulla missar per match, men man ska komma ihåg att han ofta spelar uppåt, och ibland mer, än 26 minuter i matcherna och därför utsätts för mera kraftödande prov.

Missarna kan tyckas uppkomna efter nonchalanta misstag men det är mycket av Lars spelstil plus att han absolut inte är nån tacklingsback, utan mer lever på sitt spelsinne.
* Och ingen kan som Jonssson slå en öppnande direktpassning rakt på bladet till en framstormande forward vid offensiva blå, även om det mellan varven kan leda till icing också.
Jag tycker nog att Jonsson gjort en fullt godkänd insats om man ser genom hela säsongen. I många matcher har han varit den helt dominerande spelaren, för att nästa bli sämre.
* Ojämnheten måste minimeras till nästa säsong, anser jag.
Det är den kritik jag anför mot honom.

Mer läsning

Annons