Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inte heller kårordförande?

GÄVLE
Nu hotas Tommy Bomans framtid som kårordförande vid Högskolan i Gävle.

Annons
Innan terminsstarten ska kårfullmäktige sammanträda för att diskutera hans framtid.
Det var i maj i år som det stod klart att Tommy Boman, före detta ordförande i Moderata ungdomsförbundet i Gävleborg, skulle ta över ordförandeskapet i Gävle studentkår. Tanken är att hans arbete ska börja nu i höst. Sedan dess har det varit många turer kring honom och de misstänkta förfalskningar och oredovisade privata utgifter som Gefle Dagblad berättat om vid ett flertal tillfällen.

Nazistflagga
Tidigare i sommar var han i blåsväder efter att ha bytt ut euro-symbolen mot en bild på en nazistflagga på en hemsida på internet.
Han tog bort bilden men handlingen upprörde många, bland annat ordföranden för landets s-studenter som krävde att han skulle avgå som kårordförande.
Men det är den ekonomiska härva som han misstänks vara inblandad i som nu fått en del studenter och andra ledamöter av kårstyrelsen att reagera.
Elin Lundgren är student vid högskolan och medlem i Gävle studentkår. Hon är också aktiv i SSU i Gävle. Hon tycker att Tommy Boman ska lämna sitt uppdrag som ordförande.
- Det handlar om förtroende, säger hon.

Inte tagit ställning
Tove Bäckström är vice ordförande i Gävle studentkår och hon berättar att hon tillsammans med Karin Andersson, även hon vice ordförande, har träffat Tommy Boman där han fått berätta sin version av det som hänt.
- Men vi har inte tagit ställning på något sätt ännu utan vi väljer att avvakta, säger hon.
Bland annat vill man se vad en eventuell polisutredning kommer fram till.
Dessutom kommer kårstyrelsen att ha ett sammanträde inom några veckor där just frågan om Tommy Boman och förtroendet för honom ska diskuteras. Även ledamöterna i kårfullmäktige ska få chansen att säga sitt.
Gefle Dagblad har utan framgång försökt nå Tommy Boman för en kommentar.

Karin Bergkvist
026-159634
karin.bergkvist@gd.se