Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inte på de svagas sida

Socialnämnden ska spara 15 miljoner kronor. Förslag finns att lägga ner något eller några av Gävle kommuns boenden för familjer och personer med missbruks- och/eller sociala problem. Denna verksamhet säger socialnämndens ordförande är kommunen inte skyldig att tillhandahålla. För mig är det en gåta att förtroendevalda från socialdemokrater och vänstern tänker i dessa banor.

Nämnda partier påstår sig alltid stå på de svagas sida, men tydligen är det inte så.

Vi skattebetalare får betala 75 miljoner för att få ny stenbeläggning på Stortorget, vi hade även råd enligt våra politiker att lägga minst 100 miljoner på att bli kulturhuvudstad.

De boende på Hemstagården och Birka funderar säkert på vart de ska ta vägen om planerna på nedläggning verkställs. De anställda på Hemstagården funderar nog på varför kommunen byggt om och rustat Hemstagården för att anpassa denna för den verksamhet som i dag bedrivs. Denna ombyggnad har varit mycket kostsam och till vilken nytta om Hemsta läggs ner?

Hur mycket den senaste tidens flytt av olika verksamheter inom socialtjänsten runt om i Gävle har kostat törs man inte ens tänka på.

Vi skattebetalare som prioriterar en fungerande socialtjänst framför ny dyr sten på Stortorget kanske måste rösta borgerligt i valet 2010, ty borgerligheten i Gävle verkar vara mer humanister än S och V.

Snälla politiker: Tänk en gång till och tänk då på de svaga i vår stad.

Humanist

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare