Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Internationalen får vi sjunga i badrummet

"Vi under skatter digna ner" sjungs det i Internationalen, men i sitt förstamajtal i år sa Stefan Löfven att om S vinner valet i höst är skattesänkningarnas tid förbi.

Annons

Betyder detta att vi numera inte dignar under skatter utan under skattesänkningar? Men vem kan digna under skattesänkningar? Inte de som betalar skatterna, förstås, fastmer då de som tar emot skatterna, det vill säga politikerna själva och vi offentliganställda, som för vårt dagliga bröd är beroende av politikernas välvilja.

Men "socialmoderaterna" har ju också sagt att det inte ska bli några fler skattesänkningar framöver. Det spelar med andra ord ingen roll vilket av blocken vi röstar på i det kommande riksdagsvalet. Det blir ändå ett oförändrat skattetryck – eller rentav höjt, eftersom höjda punktskatter också har aviserats utan att det mött några högljuddare protester.

Så det är bara att fortsätta digna ner under skatterna. Internationalen får vi sjunga i badrummet, där inga politiker lyssnar.

Per-Olof Samuelsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare