Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Invandringen är en del i Jihad

Den påstådda islamiseringen av Sverige var ämnet som Sverigedemokraternas riksdagskandidat Kent Ekeroth tyckte var viktigast att ta upp när han i går valtalade vid Rådhustorget.

Med hjälp av partikamraterna Björn Söder och Christian Westling målade han upp bilden av ett Sverige där allt skulle vara bättre utan invandring i allmänhet och islam i synnerhet.

Tre hjärtefrågor har de, säger de; äldrepolitiken, kriminalpolitiken och invandringspolitiken. Men de fick oväntat vänta en god stund, för det fanns kanske inte överdrivet mycket hjärterum där bland valstugorna.

12.30 har Sverigedemokraterna fått utrymme för sitt budskap. Volymen dras på kring den lilla möbelgruppen där trion ska sitta. ”Vi är på gång”, sjunger någon ut ur högtalarna. Men det är även socialdemokraterna en valstuga bort.

Samtidigt som Sverigedemokraterna ska dra igång sitt valtal greppar även socialdemokraternas före detta arbetsmarknadsminister Sven-Erik Österberg mikrofonen. Hans parti har fått samma tid, 12.30.

Under en tid pågår ett ord- eller snarare ljudkrig vid torget.

20 minuter senare kan trion i soffan berätta hur de vill ha det i Sverige. Eller egentligen hur de inte vill ha det. De vill inte ha det som Sverige blev efter 1950- och 1960-talen. I dag, påstår de, får pensionärer på äldreboenden mat som är mindre näringsrik är kattmat, samhället daltar med mördare och våldtäktsmän och importerar brottsligheten med invandrarna. Betydligt hårdare tag är receptet, enligt partilinjen.

– Ett straff behöver inte vara rehabilitering. Straffet är en moralisk fråga. Det ska vara lidande för lidande, säger Kent Ekeroth.

Men, säger de, de har lösningen och dessutom pengar till stora satsningar på äldrevården.

– Vi har kunnat hitta besparingar där andra inte har kunnat hitta dem för det är för tabubelagt, säger Björn Söder.

Många meningar i går inleddes med: ”Vi blir ofta beskyllda för...”. I går beskyllde de själva den folkgrupp som har islam som sin religion för en hel del, bland annat att sträva efter att vilja införa fundamentalistiska Sharia-lagar i Sverige.

– Vi ser tydliga tecken på islamisering. Moskéerna poppar upp som svampar ur jorden. Att migrera för att sprida Sharia är en del av Jihad, påstår Kent Ekeroth.

– Precis som vi tog kampen mot nazismen och kampen mot kommunismen måste vi ta kampen mot islam i dag, säger Björn Söder.