Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Invigning för Gavlehovshallen tar avstamp mot växande befolkning – 40-tal utställare och kända talare

På invigningsdagen av nya Gavlehovshallen kommer ett slags mässa med massor av aktiviteter äga rum i fridrottshallen, som heter Omegahallen. Ett fyrtiotal utställare, svenska friidrottstalanger och kända talare kommer att finnas på det kommunen kallar för "100 meter framtid".

Invigningsceremonin för innebandyarenan Alfahallen har redan ägt rum när aktiviteterna i Omegahallen startar 12.00 på söndagen. Då inleder statsvetaren Stig-Björn Ljunggren som moderator och kommunalrådet Inger Källgren Sawela som invigningstalare.

– Gävle växer och det är viktigt att vi blickar framåt och planerar för de 120 000 Gävlebor som vi tror bor här år 2030, säger Källgren Sawela i ett pressmeddelande.

Som en framtidsspaning kommer TV4-meteorologen Madeleine Westin att göra en väderleksprognos för just Gävle år 2030.

MISSA INTE: Gavlehovshallen invigs i helgen – vi sänder live

Utställningsdelen har ett tydligt miljö- och hållbarhetsfokus. Några av sakerna man kan testa på är att se Gävle genom VR-glasögon, köra travsimulator, se Sveriges bensinsnålaste bil och att lära sig programmera legorobotar.

Det går även att testa vingarna i flera friidrottsdiscipliner i den nya anläggningen. Tresteg, längdhopp, sprint, slägga, diskus och höjdhopp, och man kan även utmana mångkamparna Bianca Salming och Jakob Samuelsson i kulstötning.

På friidrottstemat kommer även svenska förbundskaptenen Karin Torneklint att komma och tala om den nya hallens betydelse.

LÄS MER:

Nu är superbygget på Gavlehov klart – följ med in i 200-miljonersarenan

Nu är det klart: Här är namnen på de tre Gavlehovshallarna

Sprakande Rolfcarlwerner-energi i verk i Gavlehovshallen