Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ipad som snabbpalett till Photoshop

/

Nästa månad släpps Adobe Nav till Ipad – appen som gör det möjligt att styra Photoshop med fingrarna.

Annons
Nästa månad släpps Adobe Nav till Ipad – appen som gör det möjligt att styra Photoshop med fingrarna. Det som krävs är en nätverksanslutning mellan dator och Ipad, samt den uppdaterade versionen av Photoshop, version CS5.5. Kamera & Bild har fått en demonstration av betaversionen, som ännu inte verkar vara helt felfri.

Ipad-appen Adobe Nav fungerar som en extra snabbpalett till Photoshop där man själv kan konfigurera de verktyg man använder mest, eller skapa snabbtillgängliga skript. Med appen kan man även snabbt och enkelt bläddra, sortera och välja bland öppna bilder. Tyvärr fungerade inte kopplingen mellan Photoshop och Ipaden under demonstrationen, något som annars ska fungera automatiskt om man har den senaste uppdateringen av Photoshop CS 5.5 på sin dator, samt en nätverksanslutning mellan dator och Ipad.

I övrigt innehåller inte version CS 5.5 av Photoshop några nyheter – enda anledningen att uppdatera är för att kunna utnyttja funktionerna som Adobe Nav erbjuder tillsammans med Ipad.

Tillsammans med Adobe Nav släpps även Adobe Color Lava och Adobe Color Eazel, som från början har skapats som ett experiment för att se hur man kan utnyttja möjligheterna med pekskärm. Adobe Color Lava fungerar som en digital färgpalett där man kan skapa egna färgnyanser med dina fingrar som penslar. Adobe Eazel fungerar mer som ett ritprogram, där du kan skapa målningar genom att använda olika verktyg. Med fem fingrar på skärmen når man inställningar för bland annat penseltyp, penselstorlek och färg.  

De skarpa versionerna av de tre programmen kommer att finnas tillgängliga för nedladdning på App Store 3 maj. Priset är satt till 3,99 euro för Adobe Color Lava, 2,39 euro för Adobe Eazel och 1,59 euro för Adobe Nav.

Enligt Adobe själva kommer programmet även att bli tillgängligt för Android i framtiden.


/Calle Rosenqvist

Kamera & Bild

Mer läsning

Annons