Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Isak är bäst just nu"

Han är Sveriges bäste stand up-komiker för närvarande.

Annons

Hans Helmerson, kvällens värd på Gasta i Gävle, ligger bakom det betyget på Isak Jansson, en av gästerna i kvällens näst sista evenemang för säsongen. Till klubben kommer också Henrik Elmér, ibland kallad för en surrealistisk komiker.

Isak Jansson är inte bara komiker utan en mångsysslare av rang. Förutom stand up, är han spokenword-artist, workshophållare, filmare, regissör och arrangör. Isak skämtar oftast om vardagliga problem med en absurd touch. Han har kallats folkhemsabsurdist. På scen är han väldigt visuell och underfundig och har ofta med inslag av samhällskritik. 

Isak har uppträtt överallt i Sverige och i Indien, Kina och i flera länder i Europa. Han har skrivit manus och regisserat tv-programmet ”Pensionärsjävlar”. I år har vi även kunnat höra honom i P3:s ”Radio Dalälven”, där han medverkade som manusförfattare och skådespelare. 

Henrik Elmér använder sig av oväntade vändningar i sin komik, absurda bilder och oanade möjligheter. Han har turnerat mycket i både Sverige och England. På Fringefestivalen i Edinburgh gjorde han ”The Sweirdish Mind of Henrik Elmér”. Denna föreställning utvecklades så småningom till ett svenskt långfilmsmanus som resulterade i filmen ”Meningen med Hugo”.

I kväll uppträder även Candrah Grönlund, Joacim Björkvall, Anders Bergström och Mathias Heldevik.