Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

17 också, Persson

Det blir operation för Dennis Persson.
Han missar troligen de närmaste 17 elitseriematcherna – och Brynäs letar en ersättare.
– Men inget är nära i dag, säger sportchef Micke Sundlöv.

Annons

Dennis Persson, 24, ska opereras på torsdag. En bit av nyckelbenet sticker upp så att det nästan går igenom skinnet, och görs inget är det precis det som kan hända

– Jag tror att de knäcker loss benet och lägger det till rätta, säger Persson.

Först om sex veckor kan han vara tillbaka, men det är oklart om läkarna menar att det är då han kan träna för fullt eller om han kan spela match då.

Persson lär åtminstone missa de närmaste 17 elitseriematcherna. Och den andra skadade backen, Lars Jonsson, är alltjämt en bra bit ifrån spel. Jonsson tränar visserligen delvis med laget nu, men inte för fullt och inte i alla kampmoment.

Sundlöv håller ögon och öron öppna för att få tag i en ersättare.

– Det är mycket som surrar i luften nu. Vi får se vad som händer, det kan bli något klart de närmaste dagarna eller veckan. Men det är inget nära just nu, säger han.

Påverkar NHL-konflikten marknaden och hur ni tänker?

– Nja, det kan jag inte säga. Det är klart, vi har ju en plats öppen för en icke EU-spelare. Så kontrakterar vi en nu, och så blir det plötsligt öppet för NHL-spelare – ja, då har vi ju ingen plats längre. Men det där är långt borta från mitt huvud just nu.

Enligt Jörgen Lindgren, vd på Hockeyligan, får Brynäs inte ta in någon NHL-spelare ens för att täcka upp för en skadad spelare.

– Vi har kanske varit otydliga, men det var så vi bestämde, säger han.

Mer läsning

Annons