Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

A-laget tar de bästa – Brynäs J20 vinner ändå

Brynäs J20-lag släpper spelare till A-laget och då behövs det fyllas på med yngre förmågor.
Det fungerar också alldeles utmärk och flera 95:or gör det riktigt bra just nu.
– Det är riktigt roligt att se alla som kommer upp, sa tränaren Niklas Gällstedt efter 7–2 i går mot Västerås.

Annons

Med två matcher kvar att spela av den norra serien är Brynäs redan klar för spel i topp 10 efter jul och nyår.

– Det var ju den stora målsättningen som vi hade från början och det är skönt att vi redan är där trots att vi har matcher mot Djurgården och AIK kvar innan uppehållet.

Annars var det en tafflig inledning av Brynäs i Västerås. Det fanns ingen riktig laddning i laget och det var inte direkt ologiskt när hemmalaget tog ledningen. Men det fungerade som en väckarklocka och innan perioden var över hade Brynäs vänt till 3–1. Ett försprång man sedan aldrig släppte.

I andra perioden utökades ledningen – men det var en sekvensen av matchen som Brynästränaren var minst nöjd med.

– Killarna kände att vi var det bättre laget och var har haft samma tendenser tidigare att då håller vi i pucken lite för länge. Det var bara flyt att dom inte kunde göra något mål där.

Efter tre glödheta VIK-chanser gjorde i stället Brynäs 4–1 och så var hela matchen punkterad. I sista perioden spelade gästerna bara av matchen på ett skickligt sätt.

I avsaknad av Alexander Lindgren och Emil Larsson i den bärande förstakedjan fick enheten Jonathan Björklund, Nicklas Strid och Daniel Ljunggren mycket förtroende och gjorde absolut det bästa av det. Spelskickliga killar där Björklund blev tremålsskytt.

VÄSTERÅS–BRYNÄS 2–7 (1–3, 0–2, 1–2)

Första perioden: 1–0 (5.11) Daniel Rzavsky (Felix Scharnke/Alexander Halling), 1–1 (7.48) Johan Eriksson (Henrik Messfeldt), 1–2 (11.36) Jonathan Björklund (Nicklas Strid/Daniel Ljunggren), 1–3 (14.49) Jonathan Björklund (Nicklas Strid/Carl-Johan Meyer).

Andra perioden: 1–4 (4.50) Jonathan Björklund (Nicklas Strid/Daniel Ljunggren), 1–5 (18.47) Adam Brodecki (Joakim Axman).

Tredje perioden: 1–6 (14.11) Daniel Ljunggren (Mattias Göransson/Jonathan Björklund), 1–7 (18.41) Mattias Göransson (Adam Brodecki), 2–7 (18.47) Charlie Sterner (Andreas Sojé/Alexander Halling).

Skott: 32–29 (12–6, 15–10, 5–13)

Bäst i Brynäs: Jonathan Björklund, Nicklas Strid, Daniel Ljunggren och målvakten Anton Hedberg.

Mer läsning

Annons