Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Adam Seydlitz – Tierp Hockeys senaste nyförvärv

Att Tierp hockey verkligen storsatsar inför den kommande säsongen i hockeyettan råder inget tvivel om. I går berättade Sporten om satsningen i samband med att klubben gjorde ispremiär hemma i Vegahallen.

Annons


På måndagskvällen blev också det tionde nyförvärvet klart.
Då skrev nämligen 20-årige forwardstalangen Adam Seydlitz på för Tierp Hockey. Adam är en Gävlegrabb som har Brynäs som moderklubb, men den senaste klubbadressen var Nyköping.

• Varför blev det Tierp Hockey?
– Jo, jag tror absolut på den här satsningen och det ser ut att bli ett riktigt bra lag med många lovande talanger, säger Adam.

Du kanske också har spelat tillsammans med några av spelarna. Flera kommer ju från Gävle?
– Ja, jag har lirat med en handfull av grabbarna i truppen. Brynäs är ju min moderklubb och där spelade jag fram till J-20. De senaste två åren har jag också "sommartränat" med Team Gävle.

• Hur känner du till tränaren Stellan Gerdin?
– Jjag hade honom som ass tränare när jag lirade i Brynäs J-20 och det var positivt, säger Adam som omdöme angående Tierps nye tränare.

• Hur gick det för dig och Nyköping förra säsongen?
- Vi gick ju till allaettan, men där blev det stopp. Själv spelade jag både ytterforward och center. Fick också göra mycket jobb i boxplay, säger Adam som är en reslig lirare 190 lång och väger 90 kilo.
En kraftfull lirare som inte dras sig för att även ta defensiva uppgifter.
– Jag gjorde 21 poäng förra säsongen och det blev åtta mål. Jag hoppas det ska bli flera den här säsongen med Tierp, säger Adam, som tror att den jämna och starka truppen ska lyckas bra i hockeyettan.
Stellan Gerdin ger det här omdömet när det gäller det senaste nyförvärvet.
– En stor stark skridskoskicklig lirare. En jättefin förstärkning som är oöm, orädd och går raka vägen på mål.
– Adam har också en härlig inställning och framåtanda, berömmer Stellan Gerdin, som också upplevde den första träningskvällen med det nya gänget som positiv.

Sören Åkerman

Mer läsning

Annons