Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

AIK är ett helt nytt lagbygge

AIK avslutade förra säsongen med tre raka vinster mot Brynäs.

Gunnar Persson vet hur det gick till.

– Men jag hoppas att de har glömt det nu, säger Persson inför kvällens möte på Hovet.

Annons

Gunnar Persson är tillbaka i Brynäs efter de två säsongerna i AIK som assisterande tränare bakom Roger Melin.

När han nu står inför sitt första möte med Solnalaget, sedan separationen efter semifinalförlusten mot Skellefteå i våras, säger han förstås att ”det känns speciellt”.

Eller? Nix, inte Gunnar Persson.

– Det känns faktiskt inte ett dugg speciellt. De har tre nya tränare och en massa nya spelare, och jag tror de har glömt en annan därnere redan, säger Persson.

– Nej, det känns faktiskt som förr, när man skulle åka ner och möta AIK på Hovet, där det är bra tryck på läktarna och tuffa matcher.

Vi tänkte ju att Gunnar Persson om någon i Brynäs är rätt man att fråga om AIK. Hur de spelar. Men...

– Jag har sett dem på tv och det är inte mycket som är sig likt sedan förra säsongen. Jag känner inte igen någonting, de tar andra åkvägar och när de har pucken gör de andra saker. Det syns att de har gjort om, men exakt vad vill jag inte gå in på.

– Det är ett väldigt hårt jobbande och spelskickligt lag.

Förklaringen till alla förändringar i AIK:s sätt att spela är förstås delvis att Per-Erik ”Perra” Johnsson har tagit över. Sedan är ju AIK ett till stora delar nytt lagbygge.

Stockholmarna har tappat elitseriens bästa målgörare, elitseriens bästa poänggörare – och en av elitseriens bästa målvakter. Dessutom är stabile backen Patrik Nemeth samt anfallarna och ex-brynäsarna Johannes Salmonsson och Daniel Rudslätt borta.

På målvaktssidan ersätter Daniel Larsson och på anfallssidan lyckades AIK lägga vantarna på Västerås stjärna Broc Little, hela allsvenskans mål- och poängkung.

– Det är en väldigt kvick spelare, han har en jäkla fart. Så det är viktigt att backarna är nära honom, och att de är med på att han gillar att utmana sina backar.

Har du tagit upp det med dina backar?

– Inte än. Men Janne (Larsson) tar nog upp det i sin videogenomgång.

AIK slog ju Brynäs i de tre sista matcherna förra säsongen. Vad var det ni gjorde i AIK då?

– Det vill jag inte svara på, då ger jag ju AIK en fördel. Men jag hoppas att de har glömt vad de gjorde då och vad vi snackade om inför de matcherna.

– Eller så skriver du att AIK bara hade en massa flyt i de matcherna!

Annons